Coachingsvaardigheden

“Een adviseur brengt zijn kennis bij de ander, een coach haalt de kennis uit de ander.”

Op persoonlijk vlak kan je geen adviseur zijn. Je zal nooit weten wat beter is voor de ander. Je kan wel de ander stimuleren om het stof af te blazen van datgene wat diep van binnen bekend is. Wat op één of andere wijze nog niet uitgesproken is en daarom onbenut is gebleven.

Essentieel: een netwerk van specialisten

Agrarische training voor adviseurs: soft skills en coachende vaardigheden

Een adviseur heeft specialistische kennis en gelukkig kan de boer die kennis benutten. Niemand heeft alle wijsheid in pacht.  Om als ondernemer te kunnen focussen op de grote lijnen van het bedrijf is het essentieel om voor de details een netwerk van specialisten om zich heen te hebben.

De moderne agrarisch ondernemer verlangt van zijn adviseur echter niet alleen een bak vol specialistische kennis. Hij verwacht een sparringpartner die op dat specifieke onderdeel met hem de diepte ingaat. Of het nu gaat om de bouw van een stal, de gezondheid van de dieren, de samenstelling van de voeders of de liquiditeitsbegroting, het is nooit alleen een kwestie van zenden.

Dierenartsen, accountants, docenten, voedingsspecialisten en accountmanagers van de bank, allemaal hebben ze coachingsvaardigheden nodig om tot het netwerk van de agrarische ondernemer te blijven behoren.

Specialistische kennis optimaal benutten

De adviseur hoeft geen coach te worden. Met coachende vaardigheden heeft hij echter wel een belangrijk instrument in huis om zijn specialistische kennis optimaal te benutten. Waardoor een win-win-win-situatie ontstaat. De werkgever behoudt klanten en wint nieuwe. De adviseur doet waar hij goed in is en blij van wordt en de boer groeit als ondernemer en als mens.

“Een adviseur met oog voor de mens achter de ondernemer, heeft een klant voor het leven”

De trainers van Hogenkamp Agrarische Training zijn niet alleen opgeleid als coach. Ze zijn ook dagelijks actief als coach en dan ook nog eens alleen maar in de agrarische sector. Wie anders kan uw team verrijken met de coachingsvaardigheden, die essentieel zijn om tot het netwerk van de moderne agrarische ondernemer te blijven behoren. Wij zijn er klaar voor, u ook?